10:23
28 juni 2022

Nieuwe arbeidsmigranten in Nederland de oplossing voor personeelstekorten? ‘De arbeidsmarkt schreeuwt erom’

Nieuwe arbeidsmigranten in Nederland de oplossing voor personeelstekorten? ‘De arbeidsmarkt schreeuwt erom’

Vanaf eind 2022 wil de Europese Commissie de deuren openzetten voor nieuwe arbeidsmigranten. Voor sommige lidstaten van de EU is het dé manier om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen. Dat hebben we eerder gedaan, maar wat kunnen we daar van leren?

“De arbeidsmarkt schreeuwt echt om arbeidskrachten en lidstaten ook”, vertelt hoogleraar integratie- en migratiestudies Han Entzinger.

Uitkomst voor Nederland
Volgens Entzinger heeft vooral Nederland behoefte aan nieuwe werknemers. “Nederland hoort toch wel bij de landen waar een groot tekort is.” Voor Nederland zou het werven van nieuwe legale arbeidskrachten dan ook een uitkomst zijn.

Lees verder via eenvandaag.avrotros.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.