05:41
29 maart 2023

Nieuwe arbeidsmigranten in Nederland de oplossing voor personeelstekorten? ‘De arbeidsmarkt schreeuwt erom’

Nieuwe arbeidsmigranten in Nederland de oplossing voor personeelstekorten? ‘De arbeidsmarkt schreeuwt erom’

Vanaf eind 2022 wil de Europese Commissie de deuren openzetten voor nieuwe arbeidsmigranten. Voor sommige lidstaten van de EU is het dé manier om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen. Dat hebben we eerder gedaan, maar wat kunnen we daar van leren?

“De arbeidsmarkt schreeuwt echt om arbeidskrachten en lidstaten ook”, vertelt hoogleraar integratie- en migratiestudies Han Entzinger.

Uitkomst voor Nederland
Volgens Entzinger heeft vooral Nederland behoefte aan nieuwe werknemers. “Nederland hoort toch wel bij de landen waar een groot tekort is.” Voor Nederland zou het werven van nieuwe legale arbeidskrachten dan ook een uitkomst zijn.

Lees verder via eenvandaag.avrotros.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *