07:15
02 april 2023

OM vervolgt man uit Zwolle voor online misbruik tientallen minderjarige meisjes

OM vervolgt man uit Zwolle voor online misbruik tientallen minderjarige meisjes

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vervolgt een 32-jarige man uit Zwolle voor online misbruik. De verdachte zou tientallen meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar hebben aangezet tot het sturen van seksueel getinte filmpjes.

De verdachte werd eind november 2022 aangehouden na een aangifte. Bij een doorzoeking in zijn woning werden digitale goederen in beslag genomen. Deze zijn onderzocht en heeft de politie op het spoor gebracht van meer slachtoffers van online misbruik. Het onderzoek is gestart in IJsselland, maar inmiddels zijn er ook slachtoffers uit de rest van het land en een klein aantal uit het buitenland bekend. Op dit moment is van 31 slachtoffers de identiteit vastgesteld. Van 16 meisjes moet dit nog gebeuren. De ouders van de slachtoffers worden ingelicht en hen wordt gevraagd om aangifte te doen. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er fysieke ontmoetingen tussen de verdachte en de slachtoffers hebben plaatsgevonden.

De verdachte heeft in voorlopige hechtenis gezeten en verscheen vandaag voor het eerst voor de rechtbank in Zwolle. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *