02:52
09 juni 2023

Vitaliteit behouden in Groningse dorpskernen en stadswijken

Vitaliteit behouden in Groningse dorpskernen en stadswijken

Met ruim 1 miljard aan ‘schaamtegeld’ van het Rijk investeert het Nationaal Programma Groningen in de vernieuwing en revitalisering van de provincie. Een deel van het geld gaat naar Roemte, een stichting die ondernemende maatschappelijke initiatieven ondersteunt.

Op pakweg 10 kilometer afstand van de stad Groningen ligt Bedum, een van de vele gemeenten in ons land die haar zelfstandigheid is kwijtgeraakt. Drie jaar geleden ging Bedum op in de gemeente Het Hogeland, qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland.1

Nieuwe bestemming
Door de samenvoeging kwamen verschillende gemeentehuizen leeg te staan, onder andere in Bedum. Een prachtig monument, van de Amsterdamse School. Peter Barthel, emeritus hoogleraar Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt het leegstaande gebouw zeer geschikt om als Kulturhus te dienen.2 Binnen een Kulturhus werken organisaties en verenigingen samen om de vitaliteit in dorpskernen en stadswijken te behouden.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 17 maart in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *