05:08
29 maart 2023

Een nieuwe lockdown? “Groter gevoel van ‘krijg de tering’ onder kwetsbare jongeren”

Een nieuwe lockdown? “Groter gevoel van ‘krijg de tering’ onder kwetsbare jongeren”

Niemand zit te wachten op een nieuwe lockdown in de herfst. Toch waarschuwen experts daarvoor, berichtte de NOS. Zeker voor een kwetsbare groep jongeren in Noord-Holland zal de klap groot zijn als de boel weer op slot gaat, zeggen jongerenwerkers. Of zijn we nu beter voorbereid, met de kennis van de vorige twee lockdowns? ‘Zorg dat jongeren naar school en sport kunnen blijven gaan.’

“Een lockdown doet veel op emotioneel gebied”, zegt Mike van der Velde, oprichter van de jeugdzorginstelling Wij Zijn BROER! in Alkmaar. Hij behandelt vooral de ‘kwetsbare groep’: jongeren met psychische problemen, verslavingen of gedragsproblemen. “Het triggert een gevoel van eenzaamheid en dat kan weer leiden tot depressie, angst en dergelijke klachten.”

Lees verder via nhnieuws.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren, Ron van Gijn en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *