11:24
24 juli 2021

Normen voor goed bestuur jeugdhulpaanbieders in aantocht?

Normen voor goed bestuur jeugdhulpaanbieders in aantocht?

De afgelopen jaren is er veel aandacht voor goed bestuur in de zorg. Denk daarbij aan de Governancecode Zorg 2017(1), het Kader goed bestuur van de IGJ en de NZa(2) en de nieuwe WTZa(3) en AWtza(4). Nieuw is dat het concept-wetsvoorstel ‘Wet verbetering beschikbaarheid zorg voor jeugdigen’ dat ter consultatie is aangeboden deze normen ook wil toepassen op jeugdhulpaanbieders. In deze blog bespreek ik de beoogde wetswijzigingen op het gebied van governance voor jeugdhulpaanbieders en het toezicht van de IGJ en NZa daarop.

Consultatie ‘Wetsvoorstel verbetering beschikbaarheid zorg voor jeugdigen’
Op 10 juli 2020 is het concept-wetsvoorstel Wet verbetering beschikbaarheid zorg voor jeugdigen in consultatie gegaan. Dit consultatie wetsvoorstel beoogt de randvoorwaarden voor beschikbaarheid van zorg voor jeugdigen te verbeteren teneinde ervoor te zorgen dat de nodige zorg voor jeugdigen altijd tijdig beschikbaar is.

Lees verder via sociaalweb.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 17 =