04:32
20 oktober 2021

Nóg beter samenwerken bij zorg en veiligheid

Nóg beter samenwerken bij zorg en veiligheid

Psychische klachten, verslaving, gedrag met risico’s voor zichzelf en/of de omgeving: veel Nederlanders kampen met een opeenstapeling van problemen met een zorg- én veiligheidscomponent. Betere samenwerking helpt om hun kwaliteit van leven te verbeteren en leidt tot minder overlast en veiligheidsproblemen.

De partners van de landelijke stuurgroep Zorg en Veiligheid stelden een landelijke agenda op om hierin verdere stappen te zetten: Perspectief 2025 (zie onderaan dit bericht).

De inzet van betrokken partners moet aansluiten
We hebben het over combinaties van ernstige én verschillende problemen bij één persoon die veel inzet en zorg van professionals vergen. De benodigde domeinoverstijgende aanpak – met diverse zorg- en veiligheidspartners – is vaak ingewikkeld. Voor de persoon in kwestie en zijn naaste omgeving, buren en wijk, is het absoluut noodzakelijk dat deze partners hun inzet op elkaar laten aansluiten om duurzaam de problemen op te lossen.

Lees verder via vng.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − acht =