01:03
12 juni 2021

Nieuwe uitgave Prof. dr. Ferre Laevers en Wilma van Esch

Nieuwe uitgave Prof. dr. Ferre Laevers en Wilma van Esch

In het leven leer je, op school leer je leven. Uiteindelijk zijn alle professionals die werkzaam zijn in het onderwijs dan ook gericht op het versterken van de vermogens van hun leerlingen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Prof. dr. Ferre Laevers en Wilma van Esch beschrijven het in ‘Grip op competenties’, een nieuwe uitgave van Onderwijs Maak Je Samen in samenwerking met CEGO. In een mix van theoretisch onderzoek en praktijkvoorbeelden bieden ze een helder kader met handvatten om competentieontwikkeling van kinderen zichtbaar en meetbaar te maken.

Iedere professional weet dat leren alleen goed tot stand komt als de lerende in een ontvankelijke staat verkeert. Dat heeft alles te maken met goed in je vel zitten, je welbevinden, jezelf openstellen voor wat de omgeving te bieden heeft en je betrokkenheid. Want dat is wat je nodig hebt om niet alleen nieuwe kennis in je repertoire op te nemen, maar bovendien tot een andere wijze van functioneren te komen en competent te handelen in complexe situaties.

Lees verder via onderwijsmaakjesamen.nl

Meer leren over de kwaliteit van kinderopvang? Kom 8 mei naar het Nieuwspoort Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met Yvette Vervoort (Buro8020), Josette Hoex (NJi) en Wilma van Esch (Projectcentrum Jonge Kind).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 4 =