10:40
05 december 2022

Nieuwe afspraken in de maak voor toezicht en handhaving Wet gewasbescherming en biociden

Nieuwe afspraken in de maak voor toezicht en handhaving Wet gewasbescherming en biociden

Een aantal overheidsdiensten gaat werken aan nieuwe samenwerkingsafspraken voor het toezicht en de handhaving op het gebied van de Wet gewasbescherming en biociden (Wgb). De Inspectie Leefomgeving en Transport zal dit traject coördineren. De andere betrokken ketenpartners en toezichthouders zijn het Openbaar Ministerie (OM), de politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) en de Unie van Waterschappen (UvW).

Intrekking
De huidige afspraken sluiten niet volledig aan op de huidige praktijk en geven onduidelijkheid over de verhouding tussen strafrechtelijke en bestuursrechtelijke inzet. De twee documenten waarin die verhouding nader is ingevuld, worden daarom per direct ingetrokken, zo meldt het NVWA.

Lees verder via agf.nl

Meer leren over datagedreven toezicht? Kom 12 oktober naar de nieuwe editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & Toezicht: Datagedreven toezicht georganiseerd door het Haags Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.