11:36
10 mei 2021

Nieuw afsprakenkader en draaiboek toezicht sociaal domein

Nieuw afsprakenkader en draaiboek toezicht sociaal domein

Om de afstemming rondom toezicht in het sociaal domein goed te laten verlopen, hebben de rijksinspecties, Wmo-toezichthouders en gemeenten afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in het vernieuwde ‘Afsprakenkader en draaiboek’.

Het oorspronkelijke document, dat is opgesteld in 2016/2017, is in 2020 geactualiseerd.

Toezicht in het sociaal domein
In het sociaal domein staat de inwoner centraal. Van partijen die ondersteuning bieden, wordt verwacht dat zij zoveel mogelijk samenwerken. Verschillende inspecties en toezichthouders zien toe op deze (integrale) ondersteuning.

Lees verder via sociaalweb.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + twee =