09:57
27 juni 2022

‘Next level toezicht houden’ is meer begrip voor het belang van burgers

‘Next level toezicht houden’ is meer begrip voor het belang van burgers

Toezichthouders moeten meer oog hebben voor het belang van burgers. Dat vindt Theodor Kockelkoren, Inspecteur-Generaal van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Hij pleit voor ‘next level toezichthouders’. “Dat vereist empathie en een gevoeligheid voor wat er leeft in de samenleving.”

Hoe kunnen toezichthouders het publieke belang nog beter borgen? Veel toezichthoudende organisaties zoeken de verbetering door de nieuwste technieken of wetenschappelijke inzichten te gebruiken, stelt Theodor Kockelkoren. “Maar daarmee zijn we er nog niet. Als we het vertrouwen in toezicht willen behouden of zelfs vergroten, moeten we de grenzen van onze technische kennis inzien en deze aanvullen met wat burgers zien en voelen. Storten we ons volledig op het berekenen van allerlei risico’s met prachtige computermodellen, dan is de kans groot dat we het publieke belang uit het oog verliezen.”

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2022 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk (adviseur). Korting voor leden van Vide en voor oud deelnemers Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.