01:54
14 juni 2021

Negen maanden AVG: wat is er tot nu toe gebeurd?

Negen maanden AVG: wat is er tot nu toe gebeurd?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is inmiddels driekwart jaar van kracht. Tijd om de tussenstand op te maken. Waarbij de vraag is of de AVG ons wel de gegevensbescherming brengt waarop we op hadden gehoopt. De aangescherpte wetgeving werpt immers ook een dam op voor gegevens die we wél willen delen

Sinds 25 mei 2018 hebben bijna tienduizend Nederlandse consumenten een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), die belast is met het toezicht op de naleving van de Europese privacyregels. Zakelijke dienstverleners, de IT-sector en de overheid zijn in de ogen van consumenten de grootste boosdoeners, op de voet gevolgd door de financiële instellingen en zorginstellingen.

Lees verder via emerce.nl

Meer leren over de AVG? Kom vanaf 3 april naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’; in 4 compacte seminars weer helemaal bij o.g.v. actuele wetten en regels. Of kom als aanbieder kinderopvang of primair onderwijs op 24 mei naar het HCB seminar ‘AVG-proof na 1 jaar’. Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + zeven =