03:24
05 december 2023

Negen jaar cel geëist tegen 39-jarige man uit Edam-Volendam wegens seksuele uitbuiting minderjarigen

Negen jaar cel geëist tegen 39-jarige man uit Edam-Volendam wegens seksuele uitbuiting minderjarigen

De officier van justitie heeft vandaag negen jaar cel geëist tegen een 39-jarige man uit gemeente Edam-Volendam op verdenking van seksuele uitbuiting van twee meisjes. De seksuele uitbuiting begon vanaf hun 14ejaar en heeft gedurende meerdere jaren plaatsgevonden.

Het OM ziet deze man als hoofdverdachte. Daarnaast stonden nog twee mannen van 39 en 51 jaar oud voor de rechter: een vermeende chauffeur en een klant. Een van de slachtoffers van de hoofdverdachte, een inmiddels 23-jarige vrouw wordt, wordt niet alleen als slachtoffer maar óók als verdachte aangemerkt.

Voor beide slachtoffers, inmiddels vrouwen van 18 en 23 jaar oud, geldt dat zij zich in een kwetsbare positie bevonden toen ze de hoofdverdachte ontmoetten. Beide slachtoffers hadden te maken met een instabiele thuissituatie en psychische problematiek. De nu 18-jarige vrouw is als 14-jarig meisje verliefd geworden op de hoofdverdachte, die ervan wordt verdacht een seksuele relatie met haar te hebben gehad. Deze 39-jarige man wordt er daarnaast van verdacht haar te hebben aangezet om te werken als prostituee. Ook zou hij haar verschillende keren drugs hebben verstrekt.

Lees verder via regiopurmerend.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Janine Janssenlector bij Avans Hogeschool, Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *