03:18
19 juli 2024

‘Nederlandse bende betrokken bij drugsgeweld Noordrijn-Westfalen’

‘Nederlandse bende betrokken bij drugsgeweld Noordrijn-Westfalen’

Nederlandse drugscriminelen zouden betrokken zijn geweest bij meerdere explosies in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en bij een recente gijzeling in Keulen. Dat schrijven Duitse media.

Eind juni en begin deze maand vonden er explosies plaats bij panden in onder meer Keulen, Engelskirchen en Duisburg. Vervolgens werd vrijdag een speciaal team van de Duitse politie ingezet om twee gijzelaars te bevrijden uit een huis in Keulen.

Het tweetal zou in de ochtend zijn ontvoerd uit een huis in Bochum. De Duitse politie heeft zeven personen aangehouden sinds de gijzeling.

Gisteren deelde de politie meer informatie over het politieonderzoek: er wordt een verband vermoed tussen de explosies en de gijzeling. Ook werd er een link gelegd met Nederlandse drugscriminelen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Janine Berton, Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *