10:31
13 augustus 2022

Na ruim een jaar corona is slechts een enkele arbeidsmigrant beter af: ‘We moeten dit nu regelen’

Na ruim een jaar corona is slechts een enkele arbeidsmigrant beter af: ‘We moeten dit nu regelen’

Arbeidsmigranten in deze regio raakten in het voorjaar van 2020 massaal besmet met het coronavirus. Het zorgde ervoor dat de omstandigheden waarin Oostblokkers in Nederland werken volop in het nieuws kwam Een jaar later hebben de meeste Polen en Roemenen echter nog geen betere huisvesting of meer rechten.

Het ziet er bijna net zo uit als bij de GGD. Een stoel voor de tester, een keuken voor het gereedmaken van de testen. Welkom in het coronatestcentrum van VDU uitzendbureau Waardenburg. In een Mobile Health Unith worden elke week alle pakweg duizend werknemers van het uitzendbureau getest op corona. Want corona is niet weg uit de uitzendbranche.

Lees verder via gelderlander.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.