04:53
18 januari 2022

Gemeente Urk en politie bezoeken buitengebied in aanpak ondermijning

Gemeente Urk en politie bezoeken buitengebied in aanpak ondermijning

Wijkagenten en opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Urk bezoeken deze week inwoners van het buitengebied in de strijd tegen ondermijning. De koppels gaan met inwoners in gesprek over (signalen van) ondermijning.

De actie vindt plaats in het kader van de Week van het Buitengebied is een gezamenlijk initiatief van de Flevolandse gemeenten en de politie ondersteund door het Districtelijk Team Ondermijning Flevoland. De Flevolandse gemeenten investeren samen met andere overheidspartners al geruime tijd in de aanpak van ondermijning. Vanwege de uitgestrektheid van het buitengebied is het deels nog een blinde vlek. Daarnaast kunnen agrariërs financieel kwetsbaar zijn en speelt de verwachte grote hoeveelheid vrijkomende agrarische bebouwing (VAB’s) een rol.

Lees verder via denoordoostpolder.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + twintig =