09:26
24 juli 2024

Modelplan lokaal drugsbeleid eind dit jaar klaar

Modelplan lokaal drugsbeleid eind dit jaar klaar

Met het modelplan lokaal drugsbeleid moeten gemeenten interventies op maat kunnen plegen. Er is geen one size fits all oplossing of aanpak.

Een succesvolle gebiedsgerichte aanpak om te voorkomen dat kwetsbare jongeren in de criminaliteit belanden is in kleinere gemeenten niet haalbaar. Dat antwoordt de demissionaire justitieminister Dilan Yesilgöz aan PvdA-Kamerlid Songül Mutluer. Voor ondersteuning van kleinere gemeenten met ernstige en acute problematiek is een flexibele aanpak ontwikkeld die dit jaar wordt uitgewerkt.

Hollands Kroon
De vraag van Mutluer kwam voort uit berichtgeving van NH Nieuws waarin een beeld werd geschetst waarbij drugs alom aanwezig zijn de levens van vaak jonge kinderen, dealers zich aan de poorten van scholen, of op thuisfeestjes melden en veel pubers al vroeg in hun leven zelf dealen, in klaslokalen bijvoorbeeld.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *