11:19
05 december 2022

Minister: ’Campingmaffia’ bedreigde burgemeesters

Minister: ’Campingmaffia’ bedreigde burgemeesters

Diverse burgemeesters zijn geïntimideerd naar aanleiding van misstanden op vakantieparken. Minister Yeşilgöz noemt deze bedreigingen zorgelijk. Dat zegt ze ook van een recent rapport over ondermijnende criminaliteit op parken.

Dat staat in een brief van de minister van Justitie en Veiligheid na van Kamervragen van de SP in juni. Die stelde de Kamerfractie naar aanleiding van een publicatie in De Telegraaf over een alarmerend rapport over de georganiseerde misdaad die op grote schaal geld zou witwassen via vakantieparken.

„Wel vind ik het belangrijk om te vermelden dat mijn ministerie op de hoogte is van diverse situaties waarbij burgemeesters geïntimideerd zijn naar aanleiding van problematiek op vakantieparken”, schrijft de minister. „Ik vind deze signalen zeer zorgelijk. Ik vind het belangrijk dat er altijd melding en waar mogelijk ook aangifte wordt gedaan. Het is dan aan de politie en justitie om daar onderzoek naar te doen.” Om welke burgemeesters het gaat, staat niet in de brief.

Lees verder via telegraaf.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder bedrijventerreinen, vakantieparken en kwetsbare wijken)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.