01:02
30 mei 2024

Monsterboete voor Instagram wegens onvoldoende beveiligen van gegevens van minderjarigen

Monsterboete voor Instagram wegens onvoldoende beveiligen van gegevens van minderjarigen

Het sociale netwerk Instagram, onderdeel van de Meta-groep die ook het moederbedrijf is van Facebook, heeft een boete van 405 miljoen euro opgelopen wegens het onvoldoende beschermen van de gegevens van minderjarigen. Dat laat de Data Protection Commission (DPC) uit Ierland weten. DPC spreekt in naam van de Europese Commissie.

‘We hebben afgelopen vrijdag ons definitieve besluit genomen en dat bestaat uit een boete van 405 miljoen euro. Details worden volgende week gepubliceerd’, zegt een vertegenwoordiger van de Irish Data Protection Commission (DPC) aan AFP.

Het is de zwaarste beslissing die door deze autoriteit is opgelegd sinds 2018, toen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) meer bevoegdheden gaf aan toezichthouders om consumenten te beschermen tegen de overheersing van Facebook, Google, Apple en Twitter.

Lees verder via datanews.knack.be

Meer leren over datagedreven toezicht? Kom 12 oktober naar de nieuwe editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & Toezicht: Datagedreven toezicht georganiseerd door het Haags Congres Bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *