10:56
03 december 2022

Meldpunt FNV krijgt bijna 700 klachten over naleving BKR

Meldpunt FNV krijgt bijna 700 klachten over naleving BKR

Het FNV-meldpunt beroepskracht-kindratio (BKR) heeft de afgelopen weken een kleine 700 meldingen gekregen van kinderopvangmedewerkers en ouders. Volgens de klagers wordt de wettelijke grens van het minimaal aantal beroepskrachten dat op een groep mag staan, niet nageleefd.

De FNV opende het meldpunt op 21 oktober. Sindsdien deden 649 medewerkers en 41 ouders melding van het niet naleven van de BKR. Het totale medewerkersbestand in de kinderopvang is ongeveer 110.000.

24 procent van de medewerkers die melding deden, gaf aan dat er bij ziekte van een collega geen invaller beschikbaar is. Ook gaf 13 procent aan dat zieke medewerkers vanwege de BKR onder druk worden gezet om toch te komen werken of niet naar huis mogen als ze tijdens het werk ziek zijn geworden.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.