01:28
05 december 2022

Aboutaleb laat effect straatcamera’s onderzoeken

Aboutaleb laat effect straatcamera’s onderzoeken

Burgemeester Aboutaleb heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de effectiviteit van cameratoezicht in verschillende Rotterdamse wijken. Hij verwacht medio volgend jaar – dus pas na de verkiezingen – het resultaat binnen te hebben.

De camera is binnen het programma Veilig@Rotterdam (2018 – 2023) het instrument dat kan worden ingezet als sluitstuk van een veiligheidsaanpak in een gebied ter handhaving van de openbare orde en veiligheid. Hoewel in het huidige coalitieakkoord is opgenomen om de aankomende jaren meer (mobiel) cameratoezicht te realiseren, zijn niet alle politieke partijen er happy mee. Zelfs coalitiepartij D66 niet.

Voor de VVD en Leefbaar Rotterdam zou zo’n ongetwijfeld duur onderzoek niet noodzakelijk zijn. Beide partijen verwijzen in de gemeenteraad juisyt telkens naar het succes van de camera-aanwezigheid bij het opsporen van daders van delicten. De nieuwe locoburgemeester Karremans stelde recent nog 40.000 euro beschikbaar aan TV Rijnmond om vaker de beelden van hun politieprogramma te kunnen uitzenden.

Lees verder via dagblad010.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.