09:21
02 juni 2023

Lerarentekort verder toegenomen, noodzaak aanpak blijft ‘onverminderd hoog’

Lerarentekort verder toegenomen, noodzaak aanpak blijft ‘onverminderd hoog’

Het tekort aan leraren is dit jaar weer toegenomen. Dat blijkt dinsdag uit nieuwe jaarlijkse berekeningen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De noodzaak om iets aan het tekort te doen, blijft “onverminderd hoog”.

Op dit moment is er een tekort van 9.700 fulltime leraren in het basisonderwijs, terwijl dat vorig jaar nog 9.100 waren. Daarmee is op dit moment bijna 1 op de 10 plekken op de basisscholen niet vervuld.

In het voortgezet onderwijs zijn die cijfers minder concreet, mede doordat bepaalde vakken voor korte tijd kunnen uitvallen. Het ministerie schat dat er over vijf jaar een tekort van ongeveer 2.143 voltijdbanen gaat zijn.

Lees verder via nu.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *