02:46
27 januari 2023

Leegstaand vastgoed in Moerdijkse kernen toch optie voor huisvesting arbeidsmigranten

Leegstaand vastgoed in Moerdijkse kernen toch optie voor huisvesting arbeidsmigranten

In de zoektocht naar geschikte locaties voor de arbeidsmigranten die de komende jaren in deze gemeente neerstrijken, wordt leegstaand vastgoed ín de Moerdijkse kernen niet uitgesloten. Daarbij wordt te allen tijde rekening gehouden met de directe omgeving. ,,We willen niet hele dorpen ontwrichten”, heeft wethouder Danny Dingemans de gemeenteraad donderdagavond laten weten.

Tijdens de raadsvergadering ontstond flinke discussie over een voorstel van Onafhankelijk Moerdijk, dat het liefst ziet dat de de nieuwe lichting migranten (‘ontzettend belangrijk en waardevol voor onze bedrijven en economie’) buiten de kernen worden opgevangen. ,,Wij denken dat huisvesting van migranten in kernen in dergelijk grote panden niet wenselijk is”, lichtte raadslid Jeffrey Kouters toe.

Lees verder via bndestem.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *