08:27
21 april 2024

Landgraaf pakt personeelstekort in onderwijs creatief aan: met voetbalopa’s, kookworkshops en striptekenlessen

Landgraaf pakt personeelstekort in onderwijs creatief aan: met voetbalopa’s, kookworkshops en striptekenlessen

De Gezonde Basisschool van de Toekomst in Landgraaf is een succes. Maar er zijn ook knelpunten, vooral door het personeelstekort in het onderwijs. Een creatieve oplossing op basisschool An d’r Put biedt uitkomst.

Landgraaf heeft al drie Gezonde Basisscholen van de Toekomst, maar wil deze raadsperiode nog doorgroeien naar vijf stuks. Op de Schatgraver, Harlekijn en Wereldwijs krijgen kinderen elke dag een gezonde lunch met tussendoortje aangeboden en mogen ze een uur extra bewegen. De positieve resultaten weten landelijk aandacht te trekken.

Toch loopt de aanpak ook tegen problemen aan. Met name het aantal beschikbare pedagogisch medewerkers dat ondersteuning biedt tijdens de tussenschoolse opvang (TSO) blijkt beperkt, onder meer vanwege de krappe arbeidsmarkt. Hun rol is echter cruciaal binnen het GBT-concept.

Voor het huidige schooljaar heeft Movare een uitkomst gevonden in de Stichting Brood en Spelen. Zij leveren keukenhulpen en vrijwillige pauzemedewerkers, zodat het GBT-programma alsnog volledig kan worden uitgevoerd.

Lees verder via limburger.nl

Meer leren van Sonja Stalfoort, Hubert de Groot en Theunis Schaafstra en andere topsprekers over het gebruiken van feedback van ouders om een energieke klantgerichte organisatie te worden? Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK en VNK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *