11:36
05 augustus 2021

Lagere overheden passeren kleinere bouwbedrijven

Lagere overheden passeren kleinere bouwbedrijven

Gemeenten en provincies gaan voor grote bouwprojecten vaak in zee met consortia en grote aannemers. Dat gaat ten koste van mkb-bedrijven en in tegen de geest van de Aanbestedingswet, zegt voorzitter Sharon Gesthuizen van AFNL-NOA, de vereniging voor bouwers in het mkb. ‘Meer clustering is de doodsteek voor het mkb.’

Nodeloos clusteren
Het is de AFNL-NOA een doorn in het oog dat gemeenten en provincies bij aanbestedingen vaak kiezen voor grotere bouwbedrijven, terwijl in de Aanbestedingswet juist een regeling is opgenomen die onnodige clustering moet tegengaan. Gesthuizen kan het weten, want zij heeft de wet mogen behandelen toen zij nog Tweede Kamerlid was voor de SP. ‘Wij zien overal dat nodeloos clusteren weer toeneemt, één van onze provincies is hier heel goed in.’ Voor kleinere ondernemers is er weinig tegen deze clustering te doen. Protest bij een aanbestedingscommissie of rechter is vaak niet succesvol.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over aanbesteding als gemeente, provincie of andere overheidsdienst? Kom naar de Juridische Update 2018 van het Haags Congres Bureau en leer over actuele wetten en regels die er voor u toe doen! Start 21 september in Nieuwspoort Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =