03:06
30 juni 2022

‘Laat leraren en zorgpersoneel meer uren werken’

‘Laat leraren en zorgpersoneel meer uren werken’

Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst genoeg leraren, zorgpersoneel en defensiepersoneel zijn, moet het kabinet op korte termijn stimuleren dat werkenden meer uren gaan maken. Dat adviseren werkgevers, werknemers en deskundigen verenigd in de Sociaal-Economische Raad (SER).

“Als we de publieke voorzieningen op peil willen houden, zullen we met zijn allen meer moeten werken”, zegt econoom Bas ter Weel, kroonlid van de SER. Hij zegt dat het kabinet ervoor moet zorgen dat meer werken ook daadwerkelijk loont door de belastingen te verlagen. Daarnaast moeten er meer mogelijkheden voor kinderopvang komen.

“Het is altijd de afweging van mensen zelf hoeveel ze werken, maar we weten dat door te stimuleren en te prikkelen mensen bereid zijn meer te werken”, aldus Ter Weel.

Lees verder via nos.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager. Bij inschrijving voor 26 mei ontvangt u tevens het gloednieuwe boek van spreker Mark Nijssen ‘Organiseren op je voorvoeten’kado!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.