05:21
24 juli 2021

Krijgen we ons ID op de smartphone?

Krijgen we ons ID op de smartphone?

Inwoners van Eindhoven en Utrecht kunnen zich binnenkort bij wijze van proef identificeren met een digitaal identiteitsbewijs. De methode – die gebruikmaakt van gezichtsherkenningtechnologie en blockchain – is ontwikkeld door onder meer de TU Delft. Is de proef succesvol, dan wordt de methode landelijk ingevoerd. Mensen die vaak internationaal vliegen zullen zich in de toekomst bovendien mogelijk kunnen identificeren via hun smartphone.

Vrijdag presenteerde staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn Agenda Digitale Overheid: een bundel van digitaliseringsplannen, eerder die dag door de ministerraad goedgekeurd. Het ministerie wil bijvoorbeeld MijnOverheid.nl uitbouwen tot centraal punt waar burgers kunnen communiceren met overheidsorganisaties.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over (juridische aspecten van) Digitale Transformatie van het openbaar bestuur? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die start op 21 september in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, georganiseerd door het Haag Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =