05:30
17 april 2021

Komst Polenhotel in Maasdijk goedgekeurd door gemeenteraad

Komst Polenhotel in Maasdijk goedgekeurd door gemeenteraad

De Westlandse gemeenteraad heeft alsnog ingestemd met de komst van een hotel voor arbeidsmigranten vlakbij de McDonald’s in Maasdijk. Dat hotel is onderdeel van de plannen van uitzendbureau NL Jobs. Het project moet onderdak bieden aan zo’n 250 arbeidsmigranten. De komst van een tweede Polenhotel in Maasdijk is al langer een heet hangijzer in Westland.

Een plan voor een hotel ligt al sinds 2018 op tafel. Toentertijd wilde ontwikkelaar Westbrick een hotel aan het Honderland in Maasdijk bouwen. Dat plan werd door de gemeenteraad afgekeurd, omdat het college in de verwachting was dat het hotel als logiesgebouw voor arbeidsmigranten gebruikt zou worden en niet voor ‘gewone’ hotelgasten. Om dat te voorkomen, moest het bestemmingsplan worden aangepast. De aanpassing zou echter pas rechtsgeldig worden, nadat het op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad Groot-Westland werd gepubliceerd.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *