09:42
05 december 2022

Kabinet: stuur ggz-hulp mee naar melding verward persoon

Kabinet: stuur ggz-hulp mee naar melding verward persoon

Bij incidenten met personen die verward of onbegrepen gedrag vertonen, zou niet meer alleen de politie erop af moeten gaan. Het is beter om (ook) een zorgmedewerker met een sociaalpsychiatrische achtergrond ter plekke te laten komen, zoals een wijk-GGD’er. Het kabinet wil deze samenwerking tussen politie, de GGZ en de gemeenten snel duurzaam invoeren, schrijven de ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en Conny Helder (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.

De inzet van een lokale zorgmedewerker pakt goed uit, zo is naar voren gekomen in nieuwe werkwijzen die zijn uitgeprobeerd. Die kan bepalen wat het beste kan gebeuren met de betrokken persoon. Soms helpt de komst van de politie de situatie niet vooruit. Bovendien is er niet altijd sprake van een echt onveilige situatie of van strafbaar gedrag.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.