08:44
16 augustus 2022

Interview met Twitter, proactiever tegen haat en desinformatie in 2022

Interview met Twitter, proactiever tegen haat en desinformatie in 2022

‘Vooral vrouwelijke journalisten en etnische minderheden ervaren veel misbruik’

Interview met Twitter, proactiever tegen haat en desinformatie in 2022

‘Sociale media liggen meer dan ooit onder een vergrootglas. Als het gaat om zaken als het verspreiden van verkeerde informatie, het uiten van kwetsend en haatdragend gedrag, het aanwakkeren van samenzweringstheorieën en de aanwezigheid van racisme en discriminatie, hoef je op Twitter nooit ver te zoeken. Toch – tegen de perceptie van veel mensen in – is het merendeel van de content op de sociale mediadienst eigenlijk heel beschaafd.

Mashable Benelux had een exclusief interview met Ronan Costello, Public Policy Lead voor Europa bij Twitter, vorige maand rond Safer Internet Day.

Kritiek op Twitter
Voor Costello is bovenstaande aan de orde van de dag. Niet dat Costello zelf voortdurend digitale modder naar zijn hoofd geslingerd krijgt, maar hij is dag in dag uit bezig om van Twitter een leukere en vooral veiligere plek te maken.

Lees verder via nl.mashable.com

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.