01:28
09 februari 2023

Inspectie: situatie in jeugdgevangenissen onverminderd slecht

Inspectie: situatie in jeugdgevangenissen onverminderd slecht

De problemen in jeugdgevangenissen nemen verder toe. De personeelstekorten die deze zomer aan het licht kwamen zijn nog niet opgelost. Programma’s in de instellingen voldoen niet altijd aan wettelijke normen en jongeren moeten soms veel te lang op hun kamer zitten, schrijven de vier toezichthoudende inspecties aan demissionair minister Dekker van Rechtsbescherming.

Deze zomer werden de gevangenissen, ook wel Justitiële Jeugd Inrichtingen (JJI’s) genoemd onder verscherpt toezicht gesteld na berichten over capaciteits- en personeelsproblemen.

Omdat jongeren steeds vaker een celstraf krijgen opgelegd en gemiddeld ook langer vast zitten zitten de Jeugdgevangenissen steeds voller. Soms zijn ze zelfs overbezet.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *