04:29
08 december 2022

VNG: zoek de samenwerking voor ‘poortfunctie’ kinderopvang

VNG: zoek de samenwerking voor ‘poortfunctie’ kinderopvang

De gemeentelijke samenwerking voor toezicht en handhaving binnen de kinderopvang is voor verbetering vatbaar. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil daaraan bijdragen met een nieuwe handreiking.

Wie als ondernemer een kinderopvangcentrum of gastouderbureau wil beginnen, krijgt te maken met de nieuwe werkwijze: ‘Streng aan de poort’. Hetzelfde geldt voor bestaande ondernemers of gastouders die een wijziging doorgeven, zoals een verhuizing.

Gemeenten werken hiervoor samen met GGD’en. ‘Om de poortfunctie goed te kunnen uitvoeren, bestaat in de praktijk behoefte aan meer samenwerking met collega’s binnen en buiten de gemeente,’ aldus de VNG.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.