06:35
20 januari 2022

VNG: zoek de samenwerking voor ‘poortfunctie’ kinderopvang

VNG: zoek de samenwerking voor ‘poortfunctie’ kinderopvang

De gemeentelijke samenwerking voor toezicht en handhaving binnen de kinderopvang is voor verbetering vatbaar. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil daaraan bijdragen met een nieuwe handreiking.

Wie als ondernemer een kinderopvangcentrum of gastouderbureau wil beginnen, krijgt te maken met de nieuwe werkwijze: ‘Streng aan de poort’. Hetzelfde geldt voor bestaande ondernemers of gastouders die een wijziging doorgeven, zoals een verhuizing.

Gemeenten werken hiervoor samen met GGD’en. ‘Om de poortfunctie goed te kunnen uitvoeren, bestaat in de praktijk behoefte aan meer samenwerking met collega’s binnen en buiten de gemeente,’ aldus de VNG.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =