10:37
23 mei 2022

Inspectie rondt onderzoek naar Afgeschermde Operaties af

Inspectie rondt onderzoek naar Afgeschermde Operaties af

De politie herkent zich in de vandaag gepubliceerde conclusies van de Inspectie JenV over de knelpunten binnen de afdeling Afgeschermde Operaties (AO) van de Landelijke Eenheid. Hoewel de teams binnen de afdelingen goede operationele resultaten boeken, leiden een gebrekkige samenwerking, onvoldoende aansturing en een onveilige werksfeer tot risico’s. De politie neemt de aanbevelingen van de Inspectie om de problemen aan te pakken over.

“Het is een kritisch rapport waarvan ik mij de inhoud zeer aantrek”, zegt Rob van Bree, plaatsvervangend politiechef LE. “De bevindingen over de cultuur en sturing, zijn net als de opmerkingen over de ‘span of control’ herkenbaar. Ook sluiten de conclusies aan bij eerdere rapporten over andere onderdelen van de LE met in het bijzonder de conclusies van de Commissie Brouwer naar de suïcide van een collega van het team WOD. Het maakt wederom duidelijk welke opgave voor ons ligt. We dienen een organisatie te bouwen die de professionaliteit van onze collega’s op een juiste wijze ondersteunt en hen een veilige werkomgeving biedt. Dat is het minste wat zij mogen verwachten. Niet voor niets noemt de Inspectie de afdeling AO van vitaal belang voor de opsporing in Nederland.”

Lees verder via politie.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 1 april en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.