11:59
13 juni 2024

Honderden basisscholen nemen geen dure uitzendkrachten en zzp’ers meer aan

Honderden basisscholen nemen geen dure uitzendkrachten en zzp’ers meer aan

Zo’n 350 basisscholen hebben afgesproken om vanaf dit schooljaar geen dure uitzendkrachten en zzp’ers meer in te huren. Ze hebben geen zin om nog langer hoge prijzen te betalen voor tijdelijke leerkrachten.

De basisscholen schrijven in een manifest dat geld voor kinderen geen verdienmodel voor commerciële bureaus moet zijn. “Daarmee lekt er ongewild geld weg dat voor het onderwijs voor de kinderen is bedoeld.”

Op de betreffende scholen samen zitten zo’n 65.000 kinderen. Ook scholen uit de Randstad doen mee. Dat is opvallend, omdat juist daar grote tekorten zijn. Deze scholen zijn daardoor vaker overgeleverd aan uitzendkrachten.

Lees verder via nu.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Leren over actuele trends en ontwikkelingen in kinderopvang? Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *