01:02
27 november 2022

‘Het voelt als leven in gevangenschap’

‘Het voelt als leven in gevangenschap’

De situatie op de werkvloer in de distributiecentra van grote supermarkten is nog steeds erg slecht. Maar inmiddels pikken arbeidsmigranten het niet meer, ze komen in opstand. ‘Ik hoop echt dat dit iets kan veranderen.’

‘Deze mail is een wanhoopskreet. Misschien te laat voor Wojciech maar ik kan me oprecht niet voorstellen dat misstanden door de top van Olympia en Albert Heijn bewust genegeerd en in stand gehouden worden.’

Dit schrijft Joey in een mail aan het uitzendbureau en de supermarkt en hij zet De Groene Amsterdammer in de cc. Joey komt op voor zijn Poolse vriend Wojciech, die maanden in het distributiecentrum van Albert Heijn Online werkte. De maat is vol. Dat geldt ook voor Wojciechs collega Giannis, die contact zoekt met een advocaat. ‘Ik ben een mens en ik heb het recht om te spreken’, schrijft hij. ‘Ik heb het afgelopen jaar in de distributie gewerkt bij AH, en ik kan eerlijk zeggen dat dit het verschrikkelijkste jaar van mijn leven was.’

Lees verder via groene.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.