12:26
05 december 2022

Drie innovaties voor een behapbare Omgevingswet

Drie innovaties voor een behapbare Omgevingswet

Wat is er nodig om met de nieuwe Omgevingswet te werken? Deze vraag staat centraal in het O-Lab van Sdu. Een innovatieve plek waar wetenschappers, juristen en beleidsmakers samen concrete werkoplossingen ontwikkelen voor iedereen die met de nieuwe regels aan de slag gaat. Prototypes van de eerste drie innovaties worden in het najaar gepresenteerd. ‘Van een complex geheel gaan we naar behapbare processen met praktische hulpmiddelen.‘

In gemeenteland breekt iedereen zich het hoofd over de praktische uitvoering van de nieuwe Omgevingswet, die 1 juli 2022 in werking treedt. De invoering van de wet, die 24 bestaande wetten en honderden uitvoeringsregels vervangt, is een ongekend grote operatie voor gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.