12:55
22 maart 2023

Handreiking Lokaal samenwerken aan kindvoorzieningen

Handreiking Lokaal samenwerken aan kindvoorzieningen

De handreiking ‘Lokaal samenwerken aan kindvoorzieningen’ is opgesteld door PACT voor Kindcentra en gemaakt voor én door wethouders en ambtenaren. De handreiking gaat in op de vraag hoe meer samenhang is te creëren tussen kinderopvang, primair onderwijs en kindnabije zorg.

Begin februari hebben Samir Bashara, wethouder in Hoorn, en Gijs van Rozendaal, voorzitter van de regiegroep Kindcentra 2020 de handreiking online aangeboden aan Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG. Kern van de handreiking is een dashboard waarop alle knoppen te vinden zijn om aan te draaien en de samenwerking te stimuleren. Het dashboard bestaat uit 2 delen: het waarom en het hoe. De ervaringen in de handreiking helpen gemeenten en partners bij het inrichten van het proces om lokaal meer samenhang in de kindvoorzieningen te realiseren, met als doel het bieden van optimale ontwikkelingskansen aan kinderen.

Lees verder via vng.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april. U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *