11:30
03 december 2022

Handhavers ‘onzichtbaar’ of bezig foutparkeerders te beboeten

Het imago van handhavers in Den Haag kan wel een opkikker gebruiken. Ruim een kwart van de Hagenaars (27 procent) zegt de stadswachten ‘nooit te zien’ of dat ze ‘(bijna) niks doen’. Dat blijkt uit de jaarrapportage van het Stadspanel over 2015.

De gemeente Den Haag zet in alle stadsdelen handhavers in met als doel de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Opvallend is dat er door de gemeente steeds meer BOA’s (bijzondere opsporingsambtenaren) de straat op worden gestuurd, maar dat steeds minder Hagenaars daar iets van merken. Het merendeel van de bewoners (67 procent) weet dat de gemeente handhavers inzet om de leefbaarheid te vergroten, maar een jaar eerder was dat nog tachtig procent. De bekendheid is met name sterk afgenomen in het stadsdeel Loosduinen, van negentig procent in 2014 naar 63 procent vorig jaar.

Van de mensen die wel weten wat de handhavers doen, noemt 35 procent het bekeuren van verkeerd geparkeerde auto’s en 23 procent het beboeten van verkeerd aangeboden huisafval op straat.

Bron: DenHaagFM 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.