11:40
16 juli 2024

Haaksbergen toch akkoord met zoutwinning

Haaksbergen toch akkoord met zoutwinning

Zoutbedrijf Nobian wil bij Haaksbergen al jarenlang boorlocaties aanleggen.

De Overijsselse gemeente Haaksbergen is akkoord met de aanleg van acht zoutwinningslocaties door zoutbedrijf Nobian. In een beslissende gemeenteraadsvergadering heeft een meerderheid van de raad woensdagavond ingestemd met een zogeheten verklaring van geen bedenkingen, die nodig is om de acht boorlocaties te realiseren. De stemming vormt het sluitstuk van een slepende politieke discussie over de zoutwinning in de Twentse plaats.

Alleen de VVD en het CDA stemden bij de hoofdelijke stemming over de kwestie tegen, samen goed voor zeven van de negentien zetels in de raad. De lokale partij Nieuw Haaksbergen, die zich in eerdere debatten nog fel tegen de nieuwe zoutwinningslocaties had gekeerd, stemde daar woensdag toch voor.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding die start op 23 november in Den Haag en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Leonie Schakel, NZa, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Meer informatie vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *