05:59
06 december 2023

Voorschoten behield afvaldata te lang

Voorschoten behield afvaldata te lang

Voorschoten krijgt een boete omdat de gemeente informatie over het afval van inwoners te lang bewaarde en ze niet goed informeerde.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt Voorschoten een boete op van 30.000 euro. De gemeente bewaarde informatie over afval van individuele huishoudens veel langer dan nodig en informeerde inwoners hier niet goed over.

Afval scheiden stimuleren
In Voorschoten zijn de kliko’s (voor huizen) en de tokens voor ondergrondse containers (voor appartementen) voorzien van een chip met een nummer dat hoort bij een huisadres. Inwoners worden gestimuleerd om hun afval te scheiden, omdat ze door dit systeem maar een beperkte hoeveelheid restafval kunnen aanbieden. Een kliko met restafval mag om de week om de weg staan. Staat hij er vaker, dan leegt de vuilniswagen hem niet. En na maximaal 5 zakken restafval op 1 dag weigert de toegang tot een ondergrondse container.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding die start op 23 november in Den Haag en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Leonie Schakel, NZa, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Meer informatie vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *