07:08
24 juli 2021

Groot onderzoek naar versnijdingsmiddelen leidt tot zes aanhoudingen

Groot onderzoek naar versnijdingsmiddelen leidt tot zes aanhoudingen

Een paracetamolletje werkt over het algemeen goed tegen de hoofdpijn, maar wanneer je het per vat van 25 kilo gaat bestellen, tienduizenden kilo’s in een jaar, zonder vergunning, kun je verwachten dat het je uiteindelijk vooral hoofdpijn gaat opleveren. Dat geldt in ieder geval voor een 75-jarige man uit Delft wiens bedrijf verantwoordelijk was voor de illegale invoer en doorvoer ervan. Afgelopen vrijdag werd de man aangehouden, samen met nog vijf mannen die worden verdacht van het vervoeren, opslaan en bewerken van de paracetamol en cafeïne tot versnijdingsmiddel voor heroïne.

Het is bekend dat paracetamol en cafeïne vaak gebruikt worden om te versnijden met harddrugs. En volgens de geneesmiddelenwet mag het invoeren, opslaan en verhandelen van paracetamol alleen met een vergunning. Het onderzoek van de recherche van district Oost, onder leiding van het Openbaar Ministerie, richtte zich daarom op de invoerketen van de pijnstiller, op zoek naar de schakel waar legale handel overgaat in illegale handel. Daarbij kwamen ze uit bij een bedrijf in Rijswijk dat in 2020 tienduizenden kilo’s had ingevoerd zonder de benodigde papieren.

De 75-jarige eigenaar uit Delft bleek samen te werken met een 32-jarige Rotterdammer voor het opslaan van de medicijnen. Daarna werd de paracetamol opgehaald door een 27-jarige Rotterdammer die het vervoerde naar een garagebedrijf in Ridderkerk, waar op het terrein een keet was neergezet die was ingericht als versnijdingspand.

Vrijdag 28 mei was het onderzoek in een fase beland dat de verdachten konden worden aangehouden. De man uit Delft en zijn twee vermoedelijke handlangers werden gearresteerd, net als de 58-jarige Rotterdamse eigenaar van het garagebedrijf.

Lees verder via politie.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Doe 9 juni mee met het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + vier =