01:17
29 september 2023

Gemeente trekt de beurs niet voor de woonwagen

Gemeente trekt de beurs niet voor de woonwagen

Gemeenten zijn verplicht om plek te maken voor nieuwe woonwagens, maar in de afgelopen 20 jaar kwam er geen standplaats bij. Gaat het mis bij de kosten en procedures, of speelt er meer? ‘We horen er nog steeds niet bij.’

Steggelen
De bewoners van een klein woon­wagenkamp in het Zuid-Hollandse Waddinxveen steggelen al 25 jaar met de gemeente en de woningcorporatie. Volgens de familie die in de wagens woont, weigert de gemeente nieuwe plaatsen aan het kampje toe te voegen, om zo meer plek te bieden voor familieleden. En aan de woonwagens wordt door de corporatie, waarvan ze huren, geen onderhoud uitgevoerd. Wat de ergernis nog groter maakt: de gemeente heeft de vrije plekken op het kamp zelfs vol gelegd met betonnen rioolbuizen, om te voorkomen dat de plaatsen worden ingenomen door caravans. De bewoners zijn het zat. Ze hebben gemeente en corporatie inmiddels voor de rechter gedaagd.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 10 juni 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenKris Renckens, Denise Groenewegen en Harmen Melsert die start op 10 juni 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *