06:05
20 oktober 2021

Gedwongen vertrek arbeidsmigranten Deurne: ‘Waar moeten die 90 mensen straks slapen?’

Gedwongen vertrek arbeidsmigranten Deurne: ‘Waar moeten die 90 mensen straks slapen?’

Het gedwongen vertrek van 90 arbeidsmigranten uit de zusterflat in Deurne baart de VVD zorgen. De vergunning voor de huisvesting van de buitenlandse krachten stopt eind 2021, liet de gemeente woensdag weten. ,,Waar kunnen de 90 mensen na december dan terecht?”

De slaapplekken voor arbeidsmigranten zijn schaars in de regio. Nu de zusterflat eind december de deuren moet sluiten voor in totaal 90 arbeidskrachten die hier werken, ontstaat er een nog groter tekort. Als het aan de Deurnese VVD ligt gaat de gemeente actief achter de schermen meehelpen om een vervangende locatie te vinden. ,,We zouden het goed vinden als de gemeente samen met ondernemers om tafel gaat. Zij hebben zicht op wenselijke locaties. Je wil voorkomen dat mensen op de verkeerde plekken terechtkomen en onder erbarmelijke omstandigheden moeten wonen. Zoals laatst die illegale huisvesting waar ook een kind bij betrokken was, dat wil je gewoon niet”, laat Tom Oomen namens zijn partij weten.

Lees verder via ed.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − vier =