06:25
24 oktober 2021

FNV: tekort kinderopvangmedewerkers door minder aanbod stageplaatsen

FNV: tekort kinderopvangmedewerkers door minder aanbod stageplaatsen

FNV Zorg & Welzijn verwacht op de lange termijn een enorm tekort aan professionele kinderopvangmedewerkers, omdat werkgevers ze nu weigeren een stageplaats aan te bieden. In de laatste cao Kinderopvang (2020/2021) is afgesproken dat stagiairs vanaf 1 januari 2020 recht hebben op een financiële vergoeding, met als doel de sector aantrekkelijker te maken op de arbeidsmarkt. Dit meldt FNV.

“In de praktijk zien we dat werkgevers de verplichte vergoeding als reden aangrijpen om helemaal geen stageplaatsen meer aan te bieden”, zegt Deddy Dorenbos, Kinderopvangbestuurder bij de FNV. “Werkgevers maken de sector met het niet aanbieden van stageplaatsen, alleen maar onaantrekkelijker voor nieuwe instroom. Leerlingen die nu de opleiding tot pedagogisch medewerker volgen en geen geschikte stageplaats kunnen vinden, kunnen hun opleiding niet afronden. We verwachten daarom een tekort aan goede professionele opvangmedewerkers. En dat terwijl er nog steeds veel vacatures open staan die nu al niet in te vullen zijn.”

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Maak het verschil op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 15 =