02:49
25 juni 2021

Finse verdachte drugsbende langer vast

Finse verdachte drugsbende langer vast

De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland heeft de gevangenhouding zojuist verlengd voor een termijn van 76 dagen van een 48-jarige verdachte uit Helsinki wegens betrokkenheid bij internationale drugshandel.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitvoer van 86 kilo speed, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De Fin is één van de verdachten in het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie Noord-Nederland naar internationale drugshandel dat begin maart 2020 leidde tot arrestaties en het onderscheppen van een partij amfetamine.

Drugslijnen
De drugslijnen die in beeld kwamen tijdens dit onderzoek liepen vanuit Friesland naar Finland en Engeland/Ierland. Op maandag 2 maart werd een transport van 86 pakketten speed onderschept in Groningen op de snelweg A7 vlak voor de Duitse grens. Elk pakket was circa een kilo zwaar. Deze partij heeft een geschatte straatwaarde (in Finland) van € 700.000.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Kom 10 juni naar het Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren. Het seminar is ook online te volgen op 10 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =