08:29
21 april 2024

Ex-gedetineerden moeten jongeren behoeden voor criminaliteit

Ex-gedetineerden moeten jongeren behoeden voor criminaliteit

“Ik ben voor meerdere overvallen veroordeeld. Daar heb ik vijf jaar voor gekregen. En ik heb nog geluk gehad, want ik kon veel meer krijgen. Ik heb veel geld gezien ook, maar ik heb daar niks van over. Niets daarvan zie ik terug.”

Met die waarschuwende boodschap wil ex-gedetineerde Jordy Blitz ervoor zorgen dat kwetsbare Almeerse jongeren niet kiezen voor het criminele pad. Het is één van de middelen die de gemeente Almere inzet om ondermijning in de stad tegen te gaan.

De georganiseerde misdaad vermengt zich steeds meer met de bovenwereld, bijvoorbeeld ook door jongeren onder druk te zetten om illegale dingen te doen. Door de inzet van het schoolprogramma ‘Gestolen Tijd’ van Stichting Surant hoopt de gemeente dat minder jongeren afglijden. Doel is de jongeren weerbaarder te maken tegen criminaliteit.

“Ik heb zelf ook foute keuzes gemaakt soms. Ik ben soms met de politie in aanraking gekomen. Dit laat mij gewoon realiseren dat het eigenlijk best wel heftig is. Dat je wel gewoon echt in de goot kan belanden door dit soort dingen”. Dat zegt Fabian Man. Hij is leerling op het Nautilus College. Op deze school wordt speciaal onderwijs gegeven aan jongeren met gedragsproblemen. Het zijn jongeren die ook wel eens in aanraking komen met de criminaliteit.

Lees verder en bekijk de video’s via omroepflevoland.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *