07:09
20 januari 2022

Arbeidsmigrant moet zich meer thuis voelen in Waalwijk: schouders onder extra activiteiten

Arbeidsmigrant moet zich meer thuis voelen in Waalwijk: schouders onder extra activiteiten

Een sterk groeiende groep arbeidsmigranten wil zich permanent of voor een lange tijd in Waalwijk vestigen. Toch laat de integratie vaak nog te wensen over. Om deze groep zich meer thuis te laten voelen, is extra actie nodig. Daarom wil Waalwijk extra activiteiten en initiatieven opzetten.

In de jacht op goed personeel bieden bedrijven de arbeidsmigranten steeds vaker een vast contract aan. Als ze in Waalwijk een toekomst willen opbouwen, is het belangrijk om aansluiting te vinden bij andere inwoners. In de praktijk blijkt dat veel arbeidsmigranten moeilijk hun weg in Waalwijk weten te vinden.

De drempel is soms te hoog om lid te worden van een (sport)vereniging, met maatschappelijke activiteiten mee te doen of vrijwilligerswerk te verrichten. Vooral als een arbeidsmigrant de Nederlandse taal niet beheerst, is het lastig contacten leggen.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =