12:51
25 januari 2022

EU weer op jacht naar wereldwijd AI-succes

EU weer op jacht naar wereldwijd AI-succes

Meer data in Europa. Dat is wat de Europese Unie wil. De Verenigde Staten en China maken nu de dienst uit op datagebied, wat niet alleen betekent dat Europa geld misloopt, maar ook dat er geen grip is op hoe er met data wordt omgesprongen. In het komende ‘digitale decennium’ wil de EU de achterstand inlopen. Een van de inhaalacties is de Artificial Intelligence Act.

Aanpak nodig
De maatschappij evolueert snel en systemen van kunstmatige intelligentie (AI) bieden allerlei voordelen maar ook nadelen, dus er is een aanpak nodig – en een van de sectoren waar dat het meeste nodig is, is de overheidssector. Wat de GDPR, in Nederland vertaald als de AVG, was voor data, moet deze verordening worden voor AI.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie  (op 1,5 meter met QR-code en in kleine groep) van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman). Korting voor leden van Vide en voor oud deelnemers Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =