05:03
18 januari 2022

Douane onderschept 2773 kilo cocaïne in 6 dagen, 7 aanhoudingen verricht

Douane onderschept 2773 kilo cocaïne in 6 dagen, 7 aanhoudingen verricht

Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven hebben douaniers de afgelopen 6 dagen een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 2773 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 207 miljoen euro. Ook zijn er 7 aanhoudingen verricht, 2 verdachten zijn voorgeleid en blijven langer vastzitten.

Avocado’s
De eerste partij werd vorige week woensdag, 28 april, tijdens een controle aangetroffen. De drugs, in totaal 48 kilo, zaten verstopt in de luiken van een container geladen met avocado’s uit Colombia. In de nacht van 30 april op 1 mei bevinden zich 3 onbevoegde personen op het haventerrein. Vermoedelijk waren zij daar om verdovende middelen uit containers te halen. De personen zijn aangehouden door de zeehavenpolitie en Douane en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Lees verder via om.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + zes =