01:34
02 oktober 2023

Doodsbedreiging in Utrechtse kapsalon was schreeuw om hulp, verwarde veelpleger wilde rustige nacht in politiecel

Doodsbedreiging in Utrechtse kapsalon was schreeuw om hulp, verwarde veelpleger wilde rustige nacht in politiecel

Medewerkers en klanten van een kapsalon in de Utrechtse Twijnstraat kregen acht maanden geleden de schrik van hun leven toen een kale man, die duidelijk geen klant was, dreigend tegen de aanwezigen schreeuwde: “Zorg dat je de politie erbij haalt, voordat ik jullie van kant maak en neersteek. Bel de politie maar, anders steek ik jullie neer.” Toen hij vervolgens een schaar van een kaptafel pakte, rende iedereen halsoverkop de zaak uit.

De agenten die snel ter plaatse waren herkenden de amokmaker waarschijnlijk direct. De 41-jarige Theo bezorgt de politie al jaren handenvol werk. Hij hoort bij het toenemende aantal mensen die geregistreerd staan als ‘persoon met verward gedrag’ en de politie maakt zich grote zorgen over hem. Volgens het Openbaar Ministerie moet de rechtbank hem tbs met dwangverpleging opleggen nu alle andere manieren om vat op zijn gedrag te krijgen hebben gefaald.

Lees verder via rtvutrecht.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *