03:22
27 januari 2023

Doe alsnog snel iets aan uitbuiting arbeidsmigranten

Doe alsnog snel iets aan uitbuiting arbeidsmigranten

Misstanden arbeidsmigratie

Het is een schandaal dat maar geen echt schandaal wil worden: de uitbuiting van arbeidsmigranten in Nederland. Hoewel de feiten telkens weer schokkend zijn, en een moderne rechtsstaat als Nederland onwaardig, is het een dossier waarin al jaren te weinig beweging zit.

Vorige maand nog werden zo’n vijftig voornamelijk Roemeense arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in een boerderij in het Limburgse Linne. Op elkaar gestapeld in een te klein aantal vuile kamers. Zonder rookmelders, brandblussers, vluchtwegen of ventilatie. Wel met tralies voor de ramen en gasflessen- en branders vlakbij de slaapkamers, aldus een interne gemeentelijke rapportage.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *